Koho zajímají názory ministryně školství?

Ministryně školství Kateřina Valachová si založila blog. Konečně jí někdo poradil to, co dávno ví mnoho dalších politiků, podnikatelů, i nás, řadových grafomanů: je to zadarmo a prakticky nikdo vám do toho nemluví.

Dne 21. 10. 2016 vydal Petr Kotek

Blogy politiků obvykle nepatří k nejčtenějším. Vznikají často účelově, obvykle před volbami, postrádají nosné myšlenky nebo alespoň vtip, a bývají krátkodeché. Pokud zafungují, stane se z politika vládní činitel a on i jeho štáb mají jiné starosti. Pokud nezafungují, o čem psát čtyři roky do dalších voleb?

Když se to ovšem udělá pořádně, může blog k politické kariéře výrazně pomoci. Hodně o tom ví třeba Tomio Okamura. Díky blogu je dnes patrně nejznámějším developerem Evžen Korec. Ne že by je dřív nikdo neznal, ale blogování všemu dalo patřičné grády.

I o Kateřině Valachové bezpochyby dost lidí slyšelo už předtím, než vznikl její profil na iDnes.cz. Počítejte se mnou:

-          Vláda má včetně premiéra devět členů a celkem pravidelně se schází, kolegyně si museli všimnout i ti nejméně soustředění ministři.

-          Na ministerstvu školství a ve všech jeho příspěvkových organizacích pracuje podle posledních dostupných údajů zhruba 215 tisíc lidí, i k nim se nejspíš už doneslo, kdo jejich resortu momentálně šéfuje.

Tak proč si od pondělní premiéry do této chvíle přečetlo nový blog paní ministryně všeho všudy 63 lidí?!